Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"


Απάντηση με αρκετές διευκρινίσεις για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου φράγμα «Κόρης Γεφύρι» κοινοποιήθηκε στον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος επανήλθε στο θέμα με νέα Ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο Υπουργείο.
Αναλυτικά καταγράφεται, στην απάντηση που ακολουθεί, η διαδικασία που μέχρι σήμερα προκύπτει από την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (17/1968/14.02.2012), με την οποία εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι Νήσου Χίου».
Μετά την δικαστική απεμπλοκή του έργου τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού των υπολειπόμενων εργασιών και ανατέθηκε η εκτέλεση αυτών στον δεύτερο μειοδότη. Σημειώνεται ότι μετά τη θετική έκβαση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κληθεί ο ανάδοχος να υποβάλει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, προκειμένου να υπογραφεί το οικείο συμφωνητικό. Εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης, η οποία έχει προθεσμία ολοκλήρωσης ενός έτους από την υπογραφή.
Ο βουλευτής Χίου δήλωσε ότι: «Παρακολουθώ στενά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, την πορεία ολοκλήρωσης των έργων στο νομό μας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά το φράγμα Κόρης Γεφύρι είναι ένα σημαντικό έργο για την καθημερινότητα του Χιώτη πολίτη, και για τον επιπλέον λόγο ότι θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση, ποιοτική και ποσοτική, των υδατικών πόρων στο νησί μας».