Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ









Σχετικά με την παρατήρησή σας για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, ότι «δεν μπορούν να βάλουν τη μία πέτρα πάνω στην άλλη», σε ό,τι με αφορά, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
Είναι γνωστό σε όλους, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προχωρήσαμε στην πρωτοποριακή και καινοτόμα για τα δεδομένα της εποχής ίδρυση των Mastihashop, την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών, τα οποία εκτός από την προβολή της Χίου και των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και διασφάλιση τουλάχιστον 150-200 θέσεων άμεσης και έμμεσης εργασίας.
Είναι όμως εντελώς εκτός της λογικής μου η διατήρηση μη βιώσιμων και ζημιογόνων ανωνύμων εταιριών, με μετακύλιση των οικονομικών βαρών ζημιών και υποχρεώσεων τους στον πολίτη της Χίου.
Όσον αφόρα το θέμα των εργαζομένων της ΕΝΑ Χίου Α.Ε. έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατόπιν εισηγήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μεταφορά τους σε προσωποπαγείς θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, αλλά αντιμετωπίζουμε την σταθερή και κατηγορηματική άρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.