Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ : ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΙΟΥ
Έξω οι φασίστες από τους τόπους δουλειάς!
Καταγγέλλουμε τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που με μεθόδους τραμπούκων και μπράβων της νύχτας δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του.
Η δολοφονία αυτή ήρθε μετά τις επιθέσεις σε συνδικαλιστές και αγωνιστές εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό όσων παλεύουν και αγωνίζονται και όσων θέλουν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.
Στόχος τους πάντα είναι να χτυπάνε αυτούς που καθημερινά δίνουν αγώνα για την οργάνωση της πάλης των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, μέσα απ’ τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές. Στο νησί μας οι νοσταλγοί των βασανιστών του Χίτλερ, που ονειρεύονται τον αφανισμό των «αδύναμων ΑμεΑ» όπως λένε, για χάρη της «λευκής φυλής», τόλμησαν με θρασύτητα να προσεγγίσουν και χρόνια πάσχοντες, που με τις δήθεν φιλανθρωπίες τους, τους ανέβασαν στα γραφεία τους  και υπό τη σβάστιγκα τους «πρόσφεραν» μια σακούλα τρόφιμα. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν το προκάλλυμα της εγκληματικής τραμπούκικης φυσιογνωμίας τους.
Η τρομοκρατία που θέλουν να σπείρουν τα τσιράκια του συστήματος που δουλεύουν με εντολές της εργοδοσίας και των εφοπλιστών δεν πρέπει να περάσει.
Έξω οι φασίστες από τους τόπους δουλειάς! Κανένας χρυσαυγίτης να μη μείνει σε χλωρό κλαρί. Απομονώστε τους. Οι δοξαστές του Χιτλέρ και του Μεταξά, του ναζισμού και του φασισμού δεν έχουν καμιά σχέση με τον εργατόκοσμο.
Όλοι οι εργαζόμενοι δυναμώνουμε τα σωματεία μας και τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές. Έτσι παλεύουμε το φασισμό και τη χρυσή αυγή. Με οργανωμένο, ταξικό, μαζικό αγώνα.
Από το ΔΣ
Χίος, 23/9/2013