Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ :ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 - ΤΟ " ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ " ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ " ΑΙΧΜΕΣ " ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

- Ιστορική στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία το δημόσιο ευχαριστώ Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
- Με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα" ξεκίνησε την ομιλία του οπρωθυπουργός
- «Δεν θα αφήσουμε τις θυσίες των Ελλήνων να γίνουν φθηνό εμπόρευμα»
- Επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου
- Βολές κατά υπουργών: Τρέχουν να διαφημίσουν τις διαφωνίες τους
Με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα", την οποία είχε πει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.
Παρουσία δυο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τους οποίους ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε δημόσια, σε μια ιστορική στιγμή όσον αφορά στη σχέση του με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα βγεί από το μνημόνιο νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, στο τέλος του 2014 και ότι το 2016.
«Είμαστε στην έξοδο από το τούνελ και δεν θα επιτρέψουμε οι καρποί των θυσιών να γίνουν φθηνό εμπόρευμα εκείνων που μετατρέπουν το καλό του τόπου σε συμφέρον του κόμματός τους», επεσήμανε και μίλησε για «εθνικό συναγερμό ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της δημοκρατίας».
«Σύντομα η Ελλάδα μόνη της θα μπορεί με αξιοπρέπεια να ρυθμίζει τα του οίκου της. Προ δύο ετών υποσχέθηκα δύο πράγματα: Να μην αφήσω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατό. Το είπαμε και το κάναμε, βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκαμε στις αγορές και τώρα στο τέλος του 2014 θα βγούμε από τα μνημόνια. Η χώρα ανακτά την αξιοπρέπειά της», είπε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν βγαίνει από το μνημόνιο για να ξαναγυρίσει εκεί όπου ήταν. «Εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν δεν επιστρέφουμε στο λαϊκισμό», είπε, προσθέτοντας πως «το λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές».
«Βγαίνουμε για να δημιουργήσουμε μία νέα Ελλάδα ελεύθερη, αξιοκρατική και αξιοπρεπή, μία Ελλάδα για τους άξιους όχι για τους ημέτερους, για τους υπερήφανους και τους αξιοπρεπείς όχι για τους επιτήδειους. Αυτή η Ελλάδα είναι το ανεξόφλητο γραμμάτιο του 1974. Τότε καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και να βάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τον λαϊκισμό και να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίθεση σε βουλευτές ακόμη και υπουργούς που δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν προσωπικά παιχνίδια, κάνουν κριτική και παίρνουν αποστάσεις και τις διαφημίζουν και όπως τόνισε τρέχουν να διαφημίσουν τις διαφωνίες τους.
Φυσικά δεν έλειψε η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Φωτογραφίζοντας» τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για εκείνους που «φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου» και «παίζουν μία κακόγουστη παράσταση που θα κοστίσει στον τόπο».
Οι φοροελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: «Με την κατάθεση του προϋπολογισμού πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κατά 30%, προβλέπεται ακόμη αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση.
Προωθούμε ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια, ρύθμιση γενναία. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί μπήκε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προετοιμαζόμαστε για τη μείωση των φόρων. Πρέπει να πληρώνονται αξιοκρατικά οι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί, οι γιατροί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε πλεονάσματα όχι με δανεικά. Στόχος μου είναι η φορολόγηση να πέσει στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις».
Παράλληλα, υποσχέθηκε πως σύντομα θα δοθούν αυξήσεις σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς και καθηγητές.
Αξιολόγηση στο Δημόσιο
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση στο δημόσιο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να παραμένουν όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και δεν υπάρχει πουθενά δημόσιο χωρίς αξιολόγηση. Είπε δε ότι χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί η κυβέρνηση να δώσει αναδρομικά στους ένστολους.
Η τρομοκρατία
«Αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρομοκράτες ανθρώπους από αυτή την παράταξη χτυπάνε. Εμείς δεν τους χαϊδεύουμε. Τους συλλαμβάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ που κάνουν καταπληκτική δουλειά. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ούτε στη λαθρομετανάστευση. Η αντιμετώπισή της έγινε, με πρωτοβουλία μας, προτεραιότητα για την ΕΕ».
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε φραστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση αν και απέφυγε να την κατονομάσει, κάνοντας λόγο για τις «συνιστώσες του χάους που καλλιεργούν σκόπιμα την ανησυχία από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός μας υποφέρει και οργίζεται αλλά πίσω δεν πάει. Αποφύγαμε την πραγματική καταστροφή της χώρας. Βγαίνουμε από το μνημόνιο αλλά δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε. Αυτό το ξέρει ο λαός και το καταλαβαίνει. Αυτό μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις σειρήνες του λαϊκισμού. Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια. Η ευθύνη όλων και των πολιτικών και των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών. Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν βρίσκει μιμητές και σήμερα».
Μήνυμα από Γιούνκερ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα του επικεφαλής του ΕΛΚ Μάλφρεντ Μέρβερν. Μαγνητοφωνημένο μήνυμα έστειλε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε στα 40 χρόνια της αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ τώρα καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το σύνολο των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και προσωπικότητες όπως οι Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Σιούφας. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών», έπειτα από πρόσκληση του κ. Παπαμιμίκου, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


aftodioikisi.gr