Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Κατέρρευσαν» οι κατηγορίες σε βάρος ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ


apergia_nautergatwn_nautilia_aktoploia_

Κατέρρευσε σήμερα στο Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, το κατηγορητήριο σε βάρος των προεδρείων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για την απεργία στις 29 Ιούνη 2010.
Εφοπλιστές – κυβέρνηση έστειλαν στο εδώλιο με χαλκευμένα στοιχεία τα προεδρεία των σωματείων με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τον απόπλου σε 6 πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν από τα μεσάνυχτα λιμενικές και ειδικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει από τα μέσα το λιμάνι παρεμποδίζοντας στον οποιοδήποτε την προσέγγιση στα πλοία. Επιβάλλοντας καθεστώς τρομοκρατίας και βίας, τον «κοινωνικό αυτοματισμό», τον «νόμο και την τάξη».
Η σωρεία ποινικών διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί πολιτικό σχέδιο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία.
Επιδιώκουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, τσακίζοντας κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για την κατακρεούργηση του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Καταδικάζουμε την ποινική δίωξη σε βάρος των 27 συνδικαλιστών του σωματείου πορθμείου Καβάλας – Θάσου, καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετέχουν την μέρα της εκδίκασης τους, στην κινητοποίηση στην Θάσο την Δευτέρα στις 27 Γενάρη στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε στην βία, την καταστολή και τις ποινικές διώξεις, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να μην περάσει η κατάργηση των ΣΣΕ και της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασίας, να αναπτύξουμε για την υπεράσπιση των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
§ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
§ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

aftodioikisi.gr