Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Αρχή συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Γ. Πανούσης για την περιφέρεια Πελοποννήσου


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, πεδίο καλλιέργειας της συνεργασίας ανάμεσα στονΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από τις εσωκομματικές αναταράξεις που αυτό προκαλεί. Ηδη εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί από τα δύο κόμματα η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚΜάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται η δυνατότητα συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και τηςΔΗΜΑΡ σε μια υποψηφιότητα-έκπληξη: Πρόκειται για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου απέναντι στον Πέτρο Τατούλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει οι αρχικές συνεννοήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και η διάθεση είναι πολύ θετική. Αλλωστε, ο Γ. Πανούσηςυποστηρίζει σταθερά τον αριστερό προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ κόντρα στους συντρόφους του (Σπ. Λυκούδης) που επιδιώκουν διάλογο με τους «58″.
Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πανούσης έλκει καταγωγή από την Αρκαδία (από τον πατέρα του Απόστολο Πανούση, δικηγόρο) και από την Κόρινθο (από τη μητέρα του η οποία ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας, των Ηλιοπουλαίων).

aftodioikisi.gr