Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ :«ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ;

Από την παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ λαβαμε το εξής δελτίο τύπου >:

Κάτω από τη δημόσια κατακραυγή , ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αναγκάστηκε να αναβάλλει το θέμα με την κοινωνική επιχείρηση «Ακμή», φέρνοντας ως δικαιολογία τη μη τεκμηριωμένη εισήγηση από τη μεριά της συγκεκριμένης εταιρείας.
Η παραπάνω πράξη, επιβεβαίωσε πλήρως τη Λαϊκή Συσπείρωση, που, από την πρώτη στιγμή μίλησε  για κορυφαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο και κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια και να αποσυρει το θέμα.
Εκτιμάμε ότι η λαϊκή πίεση έφερε για άλλη μια φορά ένα σημαντικό αποτέλεσμα, μια μάχη κερδήθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος, αφού πρόκειται για αναβολή, αφού η ίδια κοινωνική επιχείρηση συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΧ με προγραμματική σύμβαση ύψους 150.000 ευρώ , η οποία αναμένει την έγκριση της Μυτιλήνης, για να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις εργαζομένων στη ΔΕΥΑΧ κατά το δοκούν του ιδιώτη με τις ορέξεις της ηγεσίας της εταιρείας, κυρίως όμως της δημοτικής αρχής.
Ταυτόχρονα με όχημα το Λιμενικό  Ταμείο στο οποίο προεδρεύει ο Δήμαρχος, οι αναφορές στην εφημερίδα «Πολίτης» κάνουν λόγο για την ίδια ΚΟΙΝΣΕΠ, συνήφθηκε προγραμματική σύμβαση 100.000 ευρώ και προσλήψεις 8 εργαζομένων,  δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το μέγεθος της πολιτικής διαπλοκής με στόχο την εξαγορά συνειδήσεων.
Είναι καθαρό ότι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, είναι η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θέλει να  ξεγελάσει τους άνεργους νέους, να παίξει με την αγωνία τους και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται να τους παγιδέψει συνειδησιακά , να εξασφαλίσει μπροστά στις εκλογές σίγουρη πελατεία, γι αυτό και τα πραγματα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ως προεκλογικο εργαλείο και ως εργαλείο εμπλοκής του ιδιωτικού κεφαλαίου σε κοινωνικές υπηρεσίες,  δεν τελειώνουν εδώ.
Κλέινοντας η Λαϊκή Συσπέιρωση, καταγγέλλλει για άλλη μια φορά την πολιτική της δημοτικής αρχής , την πολιτική εκμαυλισμού συνειδήσεων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος που με πόνο και αίμα αρπάζεται από το χιώτικο και τον ελληνικό λαό γενικότερα.

Ο λαός μας πρέπει να  γυρίσει την πλάτη , σ’ αυτήν και στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τη στηρίζουν, να καταλάβει τη σαπίλα του συστήματος που υπηρετεί, να κατανοήσει ότι είναι συνυπεύθυνη γι αυτή την κατάντια και να μαυρίσει την ίδια και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στηρίζοντας τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .



ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ