Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Μ.ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ



Το δικό τους «Γολγοθά» θα ανέβουν όσοι (λίγοι) αποφασίσουν να φύγουν ενόψει Πάσχα, αφού οι ναυτεργάτες αποφάσισαν 48ωρη απεργία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.
Την απόφαση για νέα απεργία στα λιμάνια και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όταν δηλαδή θα αρχίσει η έξοδος ενόψει του Πάσχα, αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, ενώ την απεργία επιβεβαίωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ναυτεργατών, Γιάννης Χαλάς.
Οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σε απεργία με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να αποσύρει τις τροπολογίες για τον Οίκο Ναύτου, το εφάπαξ και τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους. Ζητούν επίσης να επανεξετασθούν μετά τις εκλογές.
Απεργία και από τους φορτοεκφορτωτές
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 6 Απριλίου οι 3.000 φορτοεκφορτωτές όλης χώρας, ενώ η Ομοσπονδία τους προγραμματίζει συγκέντρωση για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.
Οι φορτοεκφορτωτές διαμαρτύρονται για την απομείωση των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος αναφέρεται ότι «το αποθεματικό των Κεφαλαίων Αποζημίωση Φορτοεκφορτωτών είχε δημιουργηθεί με την εισφορά του 6% των αμοιβών των εργαζομένων στον κλάδο, χωρίς τη συμμετοχή άλλου φορέα και ότι η Τράπεζα Ελλάδος αποφάσισε την διάθεσή του για αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να έχει σχετική εξουσιοδότηση».
newsit.gr