Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"

Επιεικώς απαράδεκτη κρίνεται η ενέργεια της εταιρείας «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ» να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και εντολή προσωρινής διαταγής με στόχο την εμπλοκή της επαναδημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου «Φράγμα Κόρης Γεφύρι»

Σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη οικονομική συγκυρία, μετά από τεράστιες προσπάθειες, εξασφαλίζονται από την Πολιτεία τα 4.000.000€, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου, για να φθάσουμε, δυστυχώς, σε τέτοιες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Για ένα έργο, το οποίο έπρεπε:

1.να έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο έως τον Ιούλιο του 2008
2.ξεκίνησε με προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ, για να φθάσει, μετά από συμπληρωματικές συμβάσεις, 22,5 εκ. και να παραμείνει ημιτελές.
3.ένα έργο ζωής, του οποίου η ολοκλήρωση στερεί από τους πολίτες της Χίου νερό, τόσο από το ταχυδιυλιστήριο του Κακού Ποταμού (από το 2006 δεν έχουν αποκατασταθεί οι σωλήνες), όσο και αρδευτικό νερό από το ίδιο το φράγμα.
4.ένα έργο, που από το 2004 δημιούργησε μέχρι σήμερα τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των κατοίκων του νησιού από την πόλη προς τα Καμπόχωρα.
Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Δεν πάει άλλο!

Εκπροσωπώντας τους κατοίκους του νησιού μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε όλους τους φορείς της Χίου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Παράλληλα καλούμε κάθε ελεγκτική αρχή, για μια ακόμα φορά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του έργου και της συμπληρωματικής σύμβασης.