Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Ο βουλευτής της ΝΔ (Β Αθήνας) Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι ο μοναδικός -μέχρι τώρα τουλάχιστον- που έχει ασκήσει τόσο έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Αν και δεν ανήκει στους «παραθυράτους» βουλευτές και αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις, τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει αίσθηση και απορίες στο εσωτερικό του κόμματός του για τη συνέπεια με την οποία αφήνει αιχμές εναντίον ειδικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. Μάλιστα τα βέλη που εκτοξεύει εναντίον του αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι και οι δύο εκφράζουν την κεντρώα/μετριοπαθή τάση στο εσωτερικό του κόμματός τους.
Η εξήγηση που δίνουν γαλάζιοι κύκλοι είναι ότι ο πρώην υπουργός ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων (σ.σ. λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα ο ίδιος ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο) και ότι αυτός είναι ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον Νίκο Δένδια που θεωρείται φαβορί γι αυτό τον ρόλο, εφόσον ο ίδιος τον επιθυμήσει. «Από τη στιγμή που δεν υπουργοποιήθηκε στον ανασχηματισμό δεν έχει κάτι άλλο να περιμένει» εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι που παρακολουθούν την κίνηση των υπόγειων ρευμάτων στο εσωτερικό της ΝΔ.
Το τελευταίο χτύπημα
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν άφησε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του έναντι του Νίκου Δένδιακαταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Διαρροή πληροφοριών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και διαρροή στοιχείων κατά το στάδιο της προανάκρισης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής».
Στην ερώτησή του, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «στοιχεία που έρχονται στο φως από το στάδιο της προανάκρισης καθώς και μαρτυρίες και καταθέσεις μαρτύρων, που άπτονται της δικογραφίας της υπόθεσης για την παράνομη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων προκαλώντας σύγχυση, ερωτηματικά και ανασφάλεια για τον χειρισμό της υπόθεσης και για το τι τελικά είναι αλήθεια και τι όχι και πόσο τελικά προστατεύονται μελλοντικοί μάρτυρες όταν την μία μέρα καταθέτει ένας μάρτυρας μπαίνοντας στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και την άλλη μέρα διαβάζει δημόσια τι έχει πει και ουσιαστικά φωτογραφίζεται από τα λεγόμενα του η ταυτότητά του».
Οι πρώτες ανησυχίες
Είχε προηγηθεί η επιφύλαξή του ότι «δεν πρέπει να κατηγορηθεί η Δημοκρατία ότι από την απόλυτη αδράνεια μετέβη στην σπουδή και στην σπουδή υπήρξαν λάθη ή επιπολαιότητες«. Η δήλωσή του αυτή είχε προκαλέσει τα αναμενόμενα σχόλια και στη συνέχεια ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star διαβεβαίωσε: «Δεν διαφοροποιήθηκα». Αλλά πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία δεν μετέρχεται των όπλων που οι αντιπαλοί της χρησιμοποιούν. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, η Δημοκρατία δεν εξοντώνει, η Δημοκρατία λειτουργεί στο πλαίσιο του καταστατικού χάρτη του Συντάγματος και του νομικού πολιτισμού».
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ότι βάση των άρθρων 51 και 53 του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να συνεδριάζει ακόμη και με αριθμό βουλευτών μικρότερο των 300 στην περίπτωση που οι χρυσαυγίτες βουλευτές παραιτηθούν. «Δεν μπορεί η Βουλή να δουλέψει λειψά», υποστήριξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

aftodioikisi.gr