Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

TΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ




Τίτλους τέλους στην εφοπλιστική του δραστηριότητα. φέρεται να έβαλε πριν από λίγες ημέρες ο καπετάν Νικόλας Φράγκος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Tradewinds η Good Faith πούλησε και το τελευταίο της πλοίο το «Theareston» ναυπηγημένο το 1990, σε γυάρδα της Ιαπωνίας, χωρητικότητας 69.600 τόνων, έναντι 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε Κινέζους.

Το 1960 απέκτησε το πρώτο του πλοίο, το «Κάπταιν Φράγκος» ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα συνεταιρίστηκε με τον Νικ.Μουνδρέα και αγόρασαν το πλοίο «Good Hope».

Το 1965 δημιουργούν την εταιρεία Good Faith με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Συνολικά μέσα στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία τους διαχειρίστηκε περισσότερα πόα 150 πλοία ενώ στα τέλη του 1990 είχε εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία του ελληνόκτητου στόλου.

Κάποια εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, η εταιρεία επιχείρησε να αντλήσει από την αγορά ομολόγων 150 εκατομμύρια δολάρια. Όμως το project δεν προχώρησε αφού οι όροι κρίθηκαν ασύμφοροι.

Ο καπετάν Νικόλας επεδίωκε πάντοτε να αγοράζει μεταχειρισμένα πλοία. Η εταιρεία έχει αποτελέσει φυτώριο πλοιάρχων οι οποίοι εξελίχθηκαν σε εφοπλιστές. Ήταν από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που λειτουργούσαν με τη μορφή συνεταιρισμού με κάθε ένα από τα δύο μέλη της να ασχολείται με τον δικό του τομέα. 

Ο καπετάν Νικόλας ως πλοίαρχος με τη διαχείριση των πλοίων και ο Ν.Μουνδρέας ως νομικός και ναυλομεσίτης με την εμπορική διαχείριση το στόλου.




newmoney.gr