Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ




Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών που συμμετείχαν σε προγράμματα των Κέντρων Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Α.Ε.Κ) του νομού Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή του Κινήματος Δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «τα προγράμματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε 8 Περιφέρειες σύγκλισης ενώ ξεκίνησαν στις 18-8-2012 και ολοκληρώθηκαν στις 10-9-2012».

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, επτά (7) μήνες μετά οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα προγράμματα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και η διοίκηση του Κ.Α.Ε.Κ. ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα χρήματα από τον Ο.Α.Ε.Δ.

«Πότε επιτέλους θα καταβληθούν στους εκπαιδευτές των προγραμμάτων οι πενιχρές αποδοχές που τους οφείλονται;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να ενημερωθεί «για ποιο λόγο καθυστερεί ο Ο.Α.Ε.Δ. να δώσει τα χρήματα στο Κ.Α.Ε.Κ. Σάμου, όπως ισχυρίζεται η Διοίκησή του».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ : Κ.Α.Ε.Κ. ΣΑΜΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,

Τα Κ.Α.Ε.Κ. (Κέντρα Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Νομού Σάμου, είναι Ανώνυμη Εταιρία που εδρεύει στη Σάμο (οδός Δερβενακίων & Αλέξη Αλέξη) με Α.Φ.Μ. 094166847 Δ.Ο.Υ. ΣΑΜΟΥ και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο κ. Λυμπέρη Αλέξανδρο, υλοποίησε προγράμματα με τίτλο «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (training voucher), ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ».

Όπως με πληροφορεί ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου Γιώργος Γαρυφάλλου, τα προγράμματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε 8 περιφέρειες σύγκλισης, ξεκίνησαν στις 18-8-2012 και ολοκληρώθηκαν στις 10-9-2012.

Δημιουργήθηκαν δύο (2) τμήματα από σαράντα (40) άτομα έκαστο και οι καταρτιζόμενοι αυτών, για την παρακολούθηση των προγραμμάτων  πληρώθηκαν κανονικά, πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, επτά (7) μήνες μετά οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα προγράμματα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. και η διοίκηση του Κ.Α.Ε.Κ. ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα χρήματα από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
1.Πότε επιτέλους θα καταβληθούν στους εκπαιδευτές των παραπάνω προγραμμάτων οι πενιχρές αποδοχές που τους οφείλονται;
2.Για ποιο λόγο καθυστερεί ο Ο.Α.Ε.Δ. να δώσει τα χρήματα στο Κ.Α.Ε.Κ. Σάμου, όπως ισχυρίζεται η Διοίκησή του;
Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ