Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ





Η Θεατρική Ομάδα Χίου σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και το Βιβλιοπωλείο «Πυξίδα», παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Π. Καμβυσέλλη «Από τα Κόκκινα Φανάρια στο Περιβόλι της Παναγιάς – Η ζωή και το έργο του Αλέκου Γαλανού».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, παράλληλα με τη θεατρική παράσταση «Κόκκινα Φανάρια» που επαναλαμβάνει η ΘΟΧ τις ημέρες αυτές.
Ο φίλος της Θεατρικής Ομάδας Γιώργος Μαυρογιάννης θα μιλήσει για το βιβλίο ενώ κείμενα θα διαβάσουν τα μέλη της ομάδας: Ευγενία Ασλανίδη, Κοσμάς Μανές και Ανθίππη Φιαμού.
Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση του συγγραφέα θα κάνει ο Μπάμπης Σαχτούρης, μέλος της ΘΟΧ επίσης.
Για το έργο του θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Ο Γιώργος Καμβυσέλλης γεννήθηκε στην Άντισσα Λέσβου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο New York University. Διατέλεσε καθηγητής στα ΤΕΙ Ηρακλείου επί δεκατέσσερα έτη, εκ των οποίων τα εννέα ήταν Διευθυντής της Σχολής Γεωπονίας. Υπήρξε μέλος της ΕΦΕ και αντιπρόεδρος στο παράρτημα Ηρακλείου. Φωτογραφίες του βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πέντε εφημερίδες (Χανιά, Κίσσαμο, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Λειβαδιά). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 άρθρα και χρονογραφήματα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VM0RofIf5HM#!

Ο αγαπητός φίλος Γιώργος Καμβυσέλλης έχει παρουσιάσει το πολύ σημαντικό βιογραφικό βιβλίο για τον συμπατριώτη μας Αλέκο Γαλανό στην Αθήνα, στη Λέσβο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στον Έβρο και συνεχίζει…Θα παρουσιαστεί και πάλι στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο το Γεωπονικού Πανεπιστημίου από το Σύλλογο των Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς-συλλόγους του νησιού μας. Μεταξύ πολλών παρουσιαστών-ομιλητών θα είναι και μια εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, η σπουδαία Κατερίνα Χέλμη…Με μεγάλη χαρά θα συμβάλλουμε για την οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης που τιμά τον τόπο μας ποικιλοτρόπως…

πηγη Lesvosnews.net