Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η AEGEAN REGGATTA ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ , ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΣΣΟ




Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την τουριστική προβολή των νησιών και την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, συνδράμει και στηρίζει τους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Aegean Regatta 2012, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στοχεύοντας στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για τα νησιά μας. 
Φέτος, η διαδρομή της Aegean Regatta ξεκινά από τη Μυτιλήνη, όπου στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, συνεχίζει στις Οινούσσες, στη Βολισσό της Χίου, και καταλήγει στη Σύρο. Δεδομένου ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά-σταθμούς ανήκουν στο Β. Αιγαίο, η εν λόγω διοργάνωση θεωρείται μια καλή ευκαιρία για την οικονομική τόνωση των τοπικών αγορών και την τουριστική προβολή δεδομένου ότι η καλύτερη διαφήμιση ενός τόπου είναι η μεταφερόμενη από στόμα σε στόμα εμπειρία.
Οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Aegean Regatta διοργανώνονται από το 2001 από τη Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, και τους Ναυτικούς Ομίλους των νησιών του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ρόδος). Μέχρι το 2011 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 80 με άμεση συνέπεια μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1.000 ιστιοπλόους από νησί σε νησί με πολλά συνεπαγόμενα οφέλη για την τοπική οικονομία και την τουριστική προβολή.
Στη φετινή διοργάνωση - που αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 σκάφη - έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και πληρώματα από χώρες του εξωτερικού όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Αγγλία, η Μάλτα, το Βέλγιο και η Κύπρος. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγάλη προβολή των αγώνων και των νησιών που τους φιλοξενούν κατ΄ επέκταση, καθώς πέραν των καθιερωμένων τρόπων προβολής μέσω ενημερωτικών εκπομπών, διαφημιστικών σποτ και αφιερωμάτων σε έντυπα μέσα, η φετινή διοργάνωση θα καλυφθεί από την Icarus Sailing Media που συνεπάγεται την προβολή σε όλα τα sailing media του εξωτερικού.
Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει αναλάβει να προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας στα μέλη επιτροπών αγώνων και στους διεθνείς κριτές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και προβολή των αγώνων κι ως εκ τούτου αποτελούν διαμορφωτές γνώμης για το τουριστικό προϊόν των νησιών του Βορείου Αιγαίου.