Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

'ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΒΥΘΟΥ¨ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Αλλαγή σχεδίων έφερε η μη απόκτηση από ότι όλα δείχνουν των Φρεγατών ανοιχτής θάλασσας έστω και με την ενοικίαση από το Γαλλικό Ναυτικό που είχε πέσει στο τραπέζι κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Ελλάδα.

 Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί τότε είχαν πανηγυρίσει με την εκλογή Ολάντ ,αλλά αποδείχθηκε τόσο λίγος και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Σαρκοζί .

Ας όψεται όμως στην Ελλάδα που κάποιοι φρόντισαν να “κανιβαλίσουν “ την Φρεγάτα Μπουμπουλίνα και να την αποσύρουν πρόωρα στερώντας την από το Ναυτικό μας (οι ευθύνες είναι και στους ίδιους) από την Αντιαεροπορική Άμυνα του Αιγαίου σε πλοία επιφανείας !

Αν αναλογιστούμε ότι και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να κατεβάσουν εντελώς πρόωρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό τα Αεροπλάνα Ναυτικής Συνεργασίας ,σε έναν τομέα που η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής στη συλλογή πληροφοριών του ΝΑΤΟ , αφήνοντας την Τουρκία να αλώσει το Αιγαίο με τα” CN-235” ου πρόσφατα αναβαθμίστηκαν .

 Με την παραλαβή δε του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing. η Τουρκία κυριαρχεί στο Αιγαίο από πλευράς πληροφοριών !

 Στα πλοία επιφανείας είχαμε την ανακοίνωση του Τούρκικου Ναυτικού για την ναυπήγηση του μίνι Αεροπλανοφό
ρου (Ελικοπτεροφόρου στην ουσία ) Αφού με ανακοίνωση του Προέδρου της κατασκευάστριας Ισπανικής εταιρίας δεν κατασκευάζεται καταπέλτης απογείωσης μαχητικών !

Τα Υποβρύχια της Ελλάδος ήταν η έσχατη λύση για την άμεση αντιμετώπιση των Τουρκικών Ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και η εισήγηση των Επιτελείων πέρασε στον ΥΕΘΑ Αβραμόπουλο που τράβηξε τον” Άσσο” κερδίζοντας την παρτίδα !

 Δεν πέρασε ευτυχώς η πρόταση κάποιων να αποσύρουν για κάθε καινούργιο Υποβρύχιο και ένα παλαιό ,την στιγμή που με ελάχιστα χρήματα και με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε μπορούμε και να τα συντηρήσουμε και δεν ήταν τυχαία από ότι φάνηκε η παραγγελία των μπαταριών των Υ/Β πριν από λίγους μήνες !


πηγη hellas- lyste.blogspot.com