Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα επανατοποθετηθούν οι 3.500 "διαθέσιμοι" υπάλληλοι στο Δημόσιο


Με κλειστή προκήρυξη εθελοντικής κινητικότητας, η οποία θα αφορά μόνο τους απολυμένους και όσους είναι σε διαθεσιμότητα, θα επανατοποθετηθούν οι υπάλληλοι σε θέσεις όπου υπάρχει άμεση ανάγκη.
Σχέδιο - εξπρές για την επανατοποθέτηση περίπου 3.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο, οι οποίοι είτε έχουν απολυθεί είτε βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προετοιμάζει ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος.
Ο κ. Κατρούγκαλος τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει από τις κεντρικές υπηρεσίες να καταγράψουν τις θέσεις όπου υπάρχει άμεση ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.
Κατόπιν θα δημοσιευτεί κλειστή προκήρυξη εθελοντικής κινητικότητας που θα αφορά μόνο τους απολυμένους και όσους είναι σε διαθεσιμότητα, με στόχο την επανατοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. 
Όπως γράφει το έθνος, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπάρχει η σκέψη για όσους δεν συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις και να πάρουν μέρος στο προσεχές μέλλον σε ένα σαρωτικό κύμα κινητικότητας που προετοιμάζει το υπουργείο, για το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών με στόχο την ανασυγκρότηση του Δημοσίου.
Τα κριτήρια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΔιοικητικήςΑνασυγκρότησης, θα είναι απλά και βάσει μοριοδότησης θα επανατοποθετηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε νέες θέσεις. Το πρώτο σχέδιο της εθελοντικής κινητικότητας αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, μέχρι το τέλος του μήνα.

aftodioikisi.gr