Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι 4.500 αδιόριστοι ΑΣΕΠ ζητούν δικαίωση - Τι λένε στην, σε δραματικούς τόνους, επιστολή τους προς τον Κατρούγκαλο


Δικαίωση ζητούν οι 4.500 αδιόριστοι επιτυχόντες ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ Επιστολή προς τους ΤΟΝ αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον οποίο συναντώνται σήμερα στις 11 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδιόριστων ΑΣΕΠ κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις τακτικές που ακολούθησαν, ενώ τονίζει πως παρόλο που έγιναν απολύσεις στο Δημόσιο, ουδέποτε εφαρμόστηκε η«μνημονιακή αναλογία: μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις - συνταξιοδοτήσεις».
"Άνθρωποι αξιόλογοι με πλήθος προσόντων και διάθεση προσφοράς, αλλά και μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως τριτέκνων, πολυτέκνων, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.α., περιμένουν για χρόνια την δικαίωση τους από μια Πολιτεία, που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης έχοντας εντούτοις παραγκωνίσει τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους στο περιθώριο. »,αναφέρεται στην επιστολή.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς τον κ. Κατρούγκαλο:
"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΑΣΕΠ 
Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2015
Προς: κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κύριε Υπουργέ, ο Σύλλογος μας με την παρούσα επιστολή θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει το πολύπαθο ζήτημα της κατάφορης αδικίας που υφιστάμεθα εδώ και αρκετά πλέον χρόνια ως Αδιόριστοι Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.
Αναλυτικότερα, έχουν περάσει δυστυχώς πέντε και πλέον χρόνια και αρκετές κυβερνήσεις, που είτε το δημιούργησαν και το άφησαν στην τύχη του, είτε αδιαφόρησαν παντελώς για το ζήτημα, είτε ακόμη επιχείρησαν να το επιλύσουν με λανθασμένο τρόπο και ρυθμούς χελώνας παρατείνοντας αναίτια την παράλογη αυτή αδικία που κρατεί σε μια ιδιότυπη ομηρία ανθρώπους, που πίστευαν στην αξιοκρατία και στην αξιοπιστία της Πολιτείας μας και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τον Μάρτιο του 2010, με τον Ν. 3833/10, γνωστό και ως νόμο «Ραγκούση», να παγώσει κάθε διαδικασία πρόσληψης, υποτίθεται προσωρινά και μετέπειτα να αρχίσει η σταδιακή απορρόφηση όλων των συναδέλφων με ορίζοντα το τέλος του 2013. Όμως η Oδύσσεια δεν τελειώνει εδώ και μετά την πλήρη απραξία που χαρακτήρισε την ανάληψη της Υπουργίας από τον κ. Μανιτάκη, ήρθε η μνημονιακή λαίλαπα που εκφράζεται αυθεντικά μέσα από τον Ν.4093 / 12, ο οποίος συνεχίζει ακόμη και σήμερα την παράνομη και αντισυνταγματική άρνηση από την διοίκηση της έκδοσης των πράξεων διορισμού των συναδέλφων μας συνολικά.
Δημιουργείται έτσι, τεχνηέντως, διαχωρισμός των επιτυχόντων αρχικά σε ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ εκτός ΟΤΑ και σε ΔΕ και ΥΕ εντός ΟΤΑ, οι τελευταίοι των οποίων πετιούνται ως αναλώσιμοι στον Καιάδα, μεταθέτοντας την πρόσληψη τους για το 2017, δηλαδή 7 και πλέον χρόνια μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων αυτής της κατηγορίας επιτυχόντων.
Όμως και για την πρώτη κατηγορία επιτυχόντων, τα πράγματα δεν οδηγούνται άμεσα σε συνολική λύση, αλλά και πάλι με πρόσχημα πολιτικούς σχεδιασμούς γίνεται διάκριση μεταξύ των ΠΕ και ΤΕ από την μία και των ΔΕ και ΥΕ από την άλλη, όπου οι μεν πρώτοι προτάσσονται υποτίθεται έναντι των υπολοίπων για το 2014, θεωρητικά, χωρίς όμως και πάλι να έχει επιτευχθεί ακόμη και αυτός ο στόχος. 
Το δόγμα, συνεπώς, του διαίρει και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο σε βάρος πάντα των Επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, που στην ουσία εμπαίζονται τόσα χρόνια.
Όμως, κύριε Υπουργέ, με όση σπουδή εφαρμόστηκε η εύρεση των 15.000 απολύσεων αλλά και η όδευση προς συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων, με άλλη τόση αδιαφορία αντιμετωπίστηκε η διαδικασία πρόσληψης των συναδέλφων μας κατ 'εφαρμογή της μνημονικής αναλογίας μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις - συνταξιοδοτήσεις.
Ενώ, λοιπόν, είναι ευρέως γνωστό και εσείς ο ίδιος το πιστοποιείτε, ότι την τελευταία πενταετία αποχώρησαν συνολικά τριακόσιες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα μπορούσαν να είχαν γίνει συνολικά εξήντα χιλιάδες προσλήψεις, εντούτοις οι μισοί και παραπάνω αδιόριστοι επιτυχόντες παραμένουν άνεργοι και απαξιωμένοι.
Σημειωτέων, δε, πως στην έναρξη της οικονομικής κρίσης, βρίσκονταν σε εκκρεμότητα περί τις εννέα χιλιάδες συναδέλφων, οι οποίοι τώρα ανέρχονται σε τεσσεράμισι περίπου χιλιάδες ψυχές που περιμένουν την πολυπόθητη δικαίωση.
Άνθρωποι αξιόλογοι με πλήθος προσόντων και διάθεση προσφοράς, αλλά και μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως τριτέκνων, πολυτέκνων, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.α., περιμένουν για χρόνια την δικαίωση τους από μια Πολιτεία, που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης έχοντας εντούτοις παραγκωνίσει τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους στο περιθώριο.
Άραγε έχει εκλείψει το φιλότιμο από το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας? Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι και θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον σας για το ζήτημα μας είναι ειλικρινές και προσβλέπουμε στο ότι θα αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυση του ζητήματος μας, με τρόπο άμεσο, συνολικό και πάνω από όλα δίκαιο και δημοκρατικό.
Με την λύση αυτή θα έχει αποκατασταθεί όχι μόνο η δίκαιη εμπιστοσύνη του πολίτη και δη του επιτυχόντος του ΑΣΕΠ προς την διοίκηση, αλλά και δικαίωση των πλέον αδικημένων πολιτών που πρόσφεραν και εξακολουθούν ακόμη και τώρα να προσφέρουν το 100% του μισθού τους για την σωτηρία της πατρίδας μας αλλά και για έναν επιπλέον λόγο που πηγάζει από το πάνδημο αίτημα για μια δίκαιη, αξιοκρατική, δημοκρατική και πάνω από όλα ανθρώπινη δημόσια διοίκηση.
Κύριε Υπουργέ, ο σύλλογος μας έχοντας τόσο καιρό αγωνιστεί με σοβαρότητα και ήθος για την ηθική πρωτίστως δικαίωση των μελών του έχει μια πλήρη και νομικά τεκμηριωμένη πρόταση μαζί με την απαραίτητη αιτιολογική αυτής έκθεση και πιστεύουμε ότι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μαζί σας, μπορούμε να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη λύση.
Σας παρακαλούμε συνεπώς, να μας δώσετε την ευκαιρία να σας αναλύσουμε σε μια κατ ιδίαν συνάντηση μαζί σας, διεξοδικά, το ζήτημα μας και να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας που στηρίζουν με αποφάσεις τους θεσμικοί φορείς της χώρας μας όπως είναι η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ.
Είμαστε σε αναμονή της συνάντησης μαζί σας, θεωρώντας δεδομένη την δημοκρατική σας ευαισθησία σε θέματα αξιοκρατίας και αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης και ευρύτερα της Πολιτείας μας. "


aftodioikisi.gr