Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δήμο Λέσβου


Με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη συγκεντρώνεται υλικοτεχνική υποδομή και ιατροφαρμακευτικό υλικό  

Μεγάλος αριθμός κάδων και υλικοτεχνικής υποδομής συγκεντρώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να βοηθηθεί έμπρακτα ο δήμος Λέσβου που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ επιδιώκεται να εξασφαλιστούν μηχανήματα, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, και βυτία τα οποία θα διατεθούν, έστω και προσωρινά, στο δήμο Λέσβου προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του.

Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντονίζουν κλιμάκιο ιατρών το οποίο θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να παράσχει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια όπου απαιτείται.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους, ζητεί να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης στο δήμο Λέσβου με τη παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α.. Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις  ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.


Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Γ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να αποδείξουμε ότι το πρόβλημα του ενός, είναι πρόβλημα όλων μας. Η αλληλεγγύη μας δεν περιορίζεται μόνος στη περίπτωση του δήμου Λέσβου, διαβεβαιώνω κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη ότι θα είμαστε δίπλα του».