Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Στήριξη από πολλά στελέχη της ΝΔ φαίνεται πως έχει η πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη να καταθέσει τροπολογία για την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων.
«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Στα πηγαδάκι του Κοινοβουλίου χθες, η κ. Μπακογιάννη απέσπασε τα θετικά σχόλια των συναδέλφων της οι οποίοι τα επεσήμαναν πως κάποιος επιτέλους έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία.
Στο Μαξίμου γνώριζαν από καιρό τη δυσαρέσκεια της κ. Μπακογιάννη και περίμεναν ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση. Αν και αρχικά υπήρξε ένα μούδιασμα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως όλες οι προτάσεις εξετάζονται.
Στόχος, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

newsbomb.gr