Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ντινόπουλος: Ακυρώνονται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που αρνούνται τον επανέλεγχο


Την ακύρωση των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων που αρνούνται τον επανέλεγχο προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος: «Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων δεν πράττουν σωστά. Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης δεν έπραξαν σωστά. Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν ήδη ακυρώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η πόρτα του υπουργού Εσωτερικών είναι ανοιχτή σε όλους τους αιρετούς υπό την προϋπόθεση πως θα συμφωνήσουν ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει λεφτά από την κεντρική διοίκηση, από το υπουργείο Εσωτερικών. Πέρα από τους δικούς της πόρους, παίρνει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο κάθε δήμαρχος παίρνει λεφτά από τους ίδιους τους δημότες και από όλους τους άλλους Έλληνες ως φορολογούμενους. Άρα λοιπόν, πέρα από τις συνταγματικές επιταγές, και γι΄ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αρνείται τη συμμόρφωση με νόμους οι οποίοι ψηφίζονται σε αυτή την αίθουσα», κατέληξε.
Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε αποστείλει το φάκελο του Κ. Μητσοτάκη στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα οι γενικοί γραμματείς του καθώς δεν είχαν αρμοδιότητα για έλεγχο νομιμότητας των συγκεκριμένων αποφάσεων, ναμην παρέμβουν. Φαίνεται ότι μετά την κριτική που του άσκησε ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τεικώς ο υπουργός Εσωτερικών το έκανε.

aftodioikisi.gr