Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

23 εκατομ.ευρώ σε Δήμους για Πολιτική Προστασία

Σε 23.000.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που προβλέφθηκε να κατανεμηθεί στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει στην πρώτη έγγραφη απάντησή του που διαβίβασε στη Βουλή ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχαν υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Ηρώ Διώτη, σχετικά με τις πιστώσεις που διατέθηκαν για την πυροπροστασία στην Αιτωλοακαρνανία για την πυροπροστασία, καθώς οι πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι κατέστρεψαν ολοσχερώς μεγάλο μέρος των δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων.

Στην απάντηση του, ο Τ. Γιαννίτσης ενημερώνει ότι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, χρηματοδοτείται ειδική δράση για την Πολιτική Προστασία που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δήμων στον τομέα της πυροπροστασίας των δασών. Ειδικότερα, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις πυροπροστασίας αφορούν σε καθαρισμό περιαστικών δασών, συντήρηση δασικού δημοτικού οδικού δικτύου, καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, προμήθεια εξοπλισμού.

Ο υπουργός θυμίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κριτήρια και διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) για κάλυψη επενδυτικών δαπανών έτους 2011», που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, στην οποία προβλέπεται να κατανεμηθεί πόσον ύψους 23.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας.

Η χρηματοδότηση αυτή είναι ίση με αυτή του 2010, αναφέρει ο υπουργός ενώ ειδικότερα για τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρει ότι χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 551.800 ευρώ.
aftodioikisi.gr