Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σημεία ομιλίας του υπ. Βουλευτή Επικρατείας Χαράλαμπου Αθανασίου στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Χίου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.


Σημεία ομιλίας του υπ. Βουλευτή Επικρατείας Χαράλαμπου Αθανασίου στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Χίου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.


ΠραγματοποιήP1010223.JPGθηκε χθες, σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Χανδρής, η κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Χίου, με ομιλητή τον αρεοπαγίτη, υπ. Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, κ. Χ. Αθανασίου.



Ο κ. Αθανασίου στην εκτενή του ομιλία αναφέρθηκε σε όλα τα κρίσιμα σημερινά προβλήματα και τις λύσεις που η ΝΔ δίνει σε αυτά:
- Τεκμηρίωσε πολιτικά και νομικά τους τρόπους και τις θεματικές που είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση όρων της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου
- Παρουσίασε μέτρα που στοχεύουν στη αναστροφή της ύφεσης και της ανεργίας και στην ενθάρρυνση της παραγωγής και της ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα: Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ. Η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ από ένα δίκαιο και διευρυμένο ΕΤΑΚ. Η αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα των ομολόγων για τα φυσικά πρόσωπα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η αναθεώρηση των οριζόντιων και άδικων περικοπών μισθών και συντάξεων κα.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αθανασίου στη ναυτιλιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάζοντας την πρότασή της για επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με πληρότητα αρμοδιοτήτων, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ανεπίτρεπτο η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο να στερείται αρμόδιου φορέα.
Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε την πρόταση για πλήρη ανασυγκρότηση του Οίκου Ναύτου και επαναδιαπραγμάτευση ως προς το εύρος των υπηρεσιών που παρέχει, συμπεριλαμβανομένης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ανέφερε, δε, και μέτρα για τη στήριξη του ΝΑΤ, το οποίο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Τόνισε, μάλιστα, ότι «αυτό απαιτεί ο ναυτικός κόσμος. Αυτό απαιτεί ο Χιακός λαός, που αποτελεί το στυλοβάτη της εμπορικής ναυτιλίας».
Ο υπ. Βουλευτής Επικρατείας παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ για τη μεταναστευτική πολιτική, την ασφάλεια της χώρας, τη συνταγματική αναθεώρηση για τη θωράκιση των θεσμών, την ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και την ανακήρυξη των ΑΟΖ.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στη διαδρομή του στη Χίο, όπου υπηρέτησε ο δικαστικός λειτουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ, στο νησί έβαλα τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία μου

 http://www.xiakifoni.gr/articles.aspx?ArticleID=16226