Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΠΥΡΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Στα τοπικά θέματα αλλά και στην πολιτική ανάπτυξης των ακριτικών νησιών, αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, εγκαλώντας παράλληλα τους δύο υποψήφιους τοπικούς Βουλευτές Κώστα Μουσουρούλη και Κώστα Τριαντάφυλλο για τις επιλογές τους μέσω της στήριξης του μνημονίου.

Όπως ανέφερε και οι δύο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, ενώ έπρεπε να έχουν ζητήσει προ πολλού συγγνώμη, αποκαλώντας τους παράλληλα "υπηρέτες των τοκογλύφων της Ευρώπης".
Τοπικά ζητήματα
Ο κ. Κουίκ που όπως φάνηκε ήξερε αρκετά από τη Χιώτικη επικαιρότητα αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του κόμματός του σχετικά με την ανάπτυξη των νησιών, δίνοντας κύριο βάρος στη μείωση του Φ.Π.Α. που πρότεινε να είναι της τάξεως του 5%.
Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε την Τουρκία που έχει ΦΠΑ 8% ενώ εμείς έχουμε 23%, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη δημιουργίας κινήτρων προς τους ντόπιους και ξένους επενδυτές.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο θέμα της ναυτιλίας που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας.
«Γνωρίζουμε ότι οι εφοπλιστές θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους αλλά δεν έχουν κίνητρα. Είναι έγκλημα να μεταφέρουν τα πλοία και τα γραφεία εκτός Ελλάδας επειδή ο ΦΠΑ είναι χαμηλότερος εκεί».
Καυστικός από την άλλη ήταν σε ότι αφορά το θέμα της Μαρίνας του Καστέλου, αφού σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «Είναι η κλασσική περίπτωση αυτό που λέμε Βίος και πολιτεία», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι είναι κατάντια για την Ελλάδα, να παρακαλάνε οι κάτοικοι των νησιών να περιέλθουν οι μαρίνες στα χέρια Τούρκων επενδυτών, προκειμένου να αξιοποιηθούν ορθά.
Κλείνοντας τον κύκλο των τοπικών θεμάτων ο εκπρόσωπος του κόμματος του Π. Καμμένου σχολίασε το θέμα της έλλειψης φαρμάκων αλλά και της Οδύσσειας των Νεφροπαθών λέγοντας σε υψηλό τόνο:
«Σε μια εποχή που η Ελλάδα ξεπουλιέται κάτω από τη μεσοτιμή γιατί έχει απαξιωθεί η οικονομία της για τα μνημόνια που στηρίζει ο κάθε κ. Μουσουρούλης ο κάθε κ. Σαμαράς και κ. Τριαντάφυλλος.
Να απαντήσει αν ο νεφροπαθής Χρήστος Καραγιώργης είναι ή δεν είναι θύμα των μνημονίων και των υπογραφών του Σαμαρά και του Βενιζέλου; Είναι δεν είναι θύμα του Λοβέρδου για τον ΕΟΠΥΥ;
 Σε εκείνον να πάει να δώσει απάντηση και όχι στις εφημερίδες και στα blogs o εκπρόσωπος του μνημονίου. O εκπρόσωπος ενός αρχηγού, που πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να πάει να αναπαυθεί στη Μεσσηνία και να αφήσει την Ελλάδα ήσυχη».
Μεταναστευτικό
Μεγάλη βάση πάντως έδωσε και στο μεταναστευτικό ζήτημα χαρακτηρίζοντάς το ως ανοικτή πληγή για το έθνος, προτείνοντας ενίσχυση των συνόρων και της παρουσίας της Frontex αλλά και επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης Σένγκεν και του Δουβλίνου ΙΙ.
Παράλληλα και με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι παίζει με τις τύχες του λαού και της Ελλάδας
 http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%AF%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF-video