Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
και
τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: Προβλήματα στον ανεφοδιασμό των περιπολικών και τη συντήρηση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.



Η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή έχει υποχρεώσει σε μεγάλο βαθμό το Κράτος να ορίζει προτεραιότητες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων του με κύριο γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και την εκπλήρωση των στοιχειωδών υποχρεώσεων του προς τους πολίτες.

Μεταξύ αυτών προφανώς περιλαμβάνονται και οι ανάγκες ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των μηχανισμών προστασίας του πολίτη.

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για  προβλήματα στον ανεφοδιασμό των περιπολικών μέσω της διαδικασίας προμήθειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι ο ανεφοδιασμός όλων των οχημάτων της ΕΛΑΣ γίνεται κανονικά μέσω των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδίως από τα αποθεματικά του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και με απευθείας διάθεση καυσίμων από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Παρόλα αυτά και με αφορμή το ζήτημα του ανεφοδιασμού των περιπολικών επανέρχεται το θέμα του κατά πόσον η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες της επηρεάζονται στο έργο τους από την άσχημη κατάσταση του δημόσιου ταμείου.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Το πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων της ΕΛΑΣ έχει λυθεί οριστικώς; Τα περιπολικά ανεφοδιάζονται επαρκώς; Έχει προκληθεί μείωση των περιπολιών εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων ή της μειωμένης τροφοδοσίας;

  1. Έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στη συντήρηση των οχημάτων της ΕΛΑΣ εξαιτίας της μη έγκρισης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κονδυλίων για την αγορά ανταλλακτικών και το κόστος επισκευής οχημάτων και μοτοσυκλετών της ΕΛΑΣ; Πόσα οχήματα της ΕΛΑΣ βρίσκονται καθηλωμένα εξαιτίας βλαβών που δεν μπορεί να αποπληρωθεί η επισκευή τους;


  1. Το Συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών ΑΕΑ είναι επαρκώς στελεχωμένο σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επισκευών των οχημάτων της ΕΛΑΣ και να καλύπτει το ίδιο τις ανάγκες επισκευής των οχημάτων της ΕΛΑΣ που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς προμηθευτριών εταιριών και ως εκ τούτου να περιορίζεται το κόστος επισκευής;

  1. Έχει γίνει μέριμνα για την αγορά και προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ για τις ανάγκες της ΕΛΑΣ;



05 Δεκεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος