Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τέλος τα κοινόχρηστα για θέρμανση στις πολυκατοικίες -Τι ισχύει για όσους επιλέξουν φυσικό αέριο


Ρύθμιση που προβλέπει ότι τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που αφορούν στη θέρμανση.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.
Παράλληλα με την τιμή κοντά στο 0,69 την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες παγίδες όπως το ότι από φέτος προστίθεται μια επιβάρυνση περίπου 0,48 ευρώ για 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης που ονομάζεται μοναδιαίο τέλος ασφαλείας και μπαίνει για να εξασφαλιστεί η ροή αερίου στη χώρα που θα έχει ένα συνολικό κόστος 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά.


aftodioikisi.gr