Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΜΒΑ : ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΒΟΜΒΑ | Μη έγκυρη η έρευνα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Δικαίωση της καταγγελίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Προέδρου της, κ. Κώστα Ασκούνη, σχετικά με την δημοσιευθείσα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», την 15.09.13, έρευνα της Κάπα - RESEARCH, καταγγελία που πρώτο είχε αποκαλύψει το epoli.gr, για τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.
Η περί ου ο λόγος έρευνα παρουσίασε, τόσο τους 20 δημοφιλέστερους Δημάρχους και 5 Περιφερειάρχες, αντίστοιχα, όσο και την «αμφισβήτηση εκ θεμελίων του μοντέλου διοίκησης των δήμων και των περιφερειών, αλλά και την καταδίκη του τρόπου διαχείρισης των εξουσιών και του δημοτικού ταμείου από τους δημάρχους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, με τίτλο: «Πολιτικές ανατροπές δείχνουν δήμοι και περιφέρειες».
Συγκεκριμένα, στο κυριότερο σημείο του πορίσματος της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου αναφέρεται:
«Συμπερασματικά, η έρευνα της Κάπα - Research, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στις 15.09.13, δεν πληροί τις προϋποθέσεις μίας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και ειδικότερα τη δημοφιλία των αντίστοιχων Δημάρχων».   
Υπενθυμίζεται ότι, το epoli.gr είχε αναδείξει πρώτο το θέμα της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας.

epoli.gr