Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλο, την εκπρόσωπο Τύπου Φώφη Γεννηματά, τον Υπεύθυνο του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ  Βασίλη Χρονόπουλο και εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη  και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετείχε ο Εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του Προέδρου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις εκτιμήσεις του ελληνικού γραφείου της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Συνηγόρου του Πολίτη, σε σχέση με το μεταναστευτικό, τις διεθνείς εξελίξεις που τροφοδοτούν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε. και την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό νησιωτικό χώρο και τον Έβρο.
Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία  και αυτό στον βαθμό που συνδέεται με το μεταναστευτικό, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την πλήρη και συστηματική εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται στο εσωτερικό της Ε.Ε. και μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να ζητηθεί η εφαρμογή της Οδηγίας 2001/55 του Συμβουλίου της Ε.Ε. για τη μαζική εισδοχή προσφύγων από χώρες που βρίσκονται σε πολεμική κατάσταση, όπως συμβαίνει τώρα με τη Συρία.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, θα προωθήσει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και θα επαναφέρει στην επικαιρότητα το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της προηγούμενης Βουλής σε σχέση με το μεταναστευτικό, ζητώντας να διεξαχθεί σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.