Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Σειρά επαφών πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης κατά το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα. Αντικείμενα των συναντήσεων αυτών ήταν εκκρεμή ζητήματα της Χίου, με έμφαση στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18/8/2012 και τη χρηματοδότηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Χίου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναντήσεις:
  • Με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη με αντικείμενο τη γενικότερη επισκόπηση και αξιολόγηση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.
  • Με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Τσαυταρή και τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη με αντικείμενο τις αποζημιώσεις πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων καθώς και τη λήψη μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
  • Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου για θέματα αρμοδιότητάς του (μεταφορά μαθητών κ.ά).
  • Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη με αντικείμενο την αξιοποίηση πόρων του «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΚΑ για τη Χίο.
  • Με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Δελαπόρτα για συνέχιση και επέκταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Χίο, με αντικείμενο την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
  • Με τον υπόλογο Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
  • Με τον κ. Ματθαίο Λω, συντονιστή εκ μέρους των εφοπλιστικών οίκων της Χίου με θέμα τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.