Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : Να σταματήσει η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης αμέσως

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παράταξη Πανεπιστημιακών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ


Διαπιστώνεται ότι η παράταση της -εδώ και τέσσερις εβδομάδες συνεχιζόμενης- κατάληψης στο κτήριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη δεν προκαλεί μόνο σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο αλλά και, κυρίως , ανεπανόρθωτη βλάβη στους στην λειτουργία του ίδιου του Ιδρύματος

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα, αλλά και η ανώτατη εκπαίδευση, αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αδυνατεί λόγω αυτών των πρακτικών να ανταποκριθεί σε βασικές και κρίσιμες για την επιβίωση κι ανάπτυξή του λειτουργίες:
- αδυνατεί να κατοχυρώσει ακόμη και τους πόρους που εξασφαλίσθηκαν από το ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες υποδομές του (την ανέγερση κτηρίων και την αγορά εξοπλισμού),

- αδυνατεί να καταβάλει αποδοχές σε εργαζομένους ( από τους πλέον χαμηλόμισθους), οι οποίοι -εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας- κινδυνεύουν άμεσα να μην ανανεωθούν έγκαιρα οι συμβάσεις τους

- αδυνατεί να αντιμετωπίσει προβλήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών του λόγω μη λειτουργίας των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας.


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην κρίσιμη αυτή συγκυρία θεωρεί ότι τώρα είναι η ώρα ευθύνης για εμάς τους Έλληνες Πανεπιστημιακούς δασκάλους. Είναι ώρα περίσκεψης και θάρρους.

Όλοι είναι σε θέση να αναλογιστούν τί σημαίνει για το Πανεπιστήμιό μας η συνεχιζόμενη απονέκρωση των κεντρικών λειτουργιών του από την εμμονή μιας ελάχιστης μειοψηφίας φοιτητών ενός από τα 17 Τμήματα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, οι οποίοι με πρωτοφανή αυταρχισμό και επιπολαιότητα εμποδίζουν την λειτουργία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου σε βάρος των συμφοιτητών τους, των καθηγητών τους, των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο και του ίδιου του Πανεπιστημίου στο σύνολό του.


Με τον τρόπο αυτό παραβιάζουν την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου στις 31 Αυγούστου 2011 η οποία διακήρυξη ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρεί ότι δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε απαθείς στην κατάσταση αυτή. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να ανέχεται την απροκάλυπτα αντιδημοκρατική συμπεριφορά ελάχιστων φανατικών. Δεν θέλει να υποθάλπει ή να νομιμοποιεί πρακτικές «αυταρχικών μειοψηφιών».

Πρέπει η κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης να σταματήσει ΤΩΡΑ!

lesvosnews.net