Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

YΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ 2 ΠΛΟΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ




Την ελληνική σημαία σε δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια θα υψώσει η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Sun Enterprises LTD του Σταύρου Λιβανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δεξαμενόπλοια αυτά θα ναυτολογηθούν ελληνικά πληρώματα.

Πρόκειται για έναν από τους Έλληνες εφοπλιστές που στηρίζουν ένθερμα το ελληνικό νηολόγιο έχοντας εκεί εγγεγραμμένο την συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων του. Η εταιρεία διαθέτει στόλο από 19 πλοία εκ των οποίων 13 δεξαμενόπλοια μεταξύ των οποίων δύο VLCCκαι πέντε φορτηγά.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ναυτιλιακής εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ανακοίνωση της πρόθεσης της εταιρείας για ύψωση της ελληνικής σημαίας στα δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια, που πρόκειται να παραληφθούν τον προσεχή Ιανουάριο από Ναυπηγείο της Ν. Κορέας και εν συνεχεία να νηολογηθούν στο λιμένα Χίου, όπου και παραδοσιακά η εταιρεία νηολογεί τα πλοία της.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της εταιρείας για την κίνηση αυτή, υπογράμμισε τη γενικότερη συμβολή της ναυτιλίας στον εθνικό στόχο για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

«Η προσέλκυση ολοένα και περισσότερων πλοίων κάτω από την ελληνική σημαία, αλλά και η αντιμετώπιση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού απετέλεσαν προτεραιότητες που θέσαμε εξαρχής και μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να υλοποιήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ  protothema.gr