Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ντράγκι: Δεν θα δώσουμε χρήματα στις ελληνικές τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση


Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και εάν η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων, σημείωσε ότι ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος.
«Δεν είμαστε ένας πολιτικός οργανισμός. Είμαστε ένας οργανισμός που ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα νομισματικής χρηματοδότησης. Απαγορεύεται από τους κανόνες. Δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα στις τράπεζες για να χρηματοδοτούν την κυβέρνηση».
Επίσης, ο κ. Ντράγκι κάλεσε, την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δομικές, οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την χώρα μας είπε ότι «το τελευταίο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η ΕΚΤ δεν υποστηρίζει την Ελλάδα».
«Σε ποιον βαθμό οι αποφάσεις εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στο Eurogroup; Σε τεράστιο βαθμό», είπε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε τέλος, ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Αθήνα 100 δισ. ευρώ και έχει διπλασιάσει το δανεισμό. Ο δανεισμός είπε ανέρχεται στο 68% του ελληνικού ΑΕΠ, κάνοντας σαφές ότι προϋπόθεση για να επαναρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι η επιτυχής αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος

aixmi.gr