Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ



Ερώτηση με θέμα τη συνέχιση της ισόβιας σύνταξης των πολύτεκνων μητέρων συνυπέγραψε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής. Η Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου και συνυπογράφεται από συνολικά 25 Βουλευτές.
Η χορήγηση ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες, η οποία καθορίστηκε από το άρθρο 63 του Ν.1892/1990, καταργήθηκε πρόσφατα από το Ν.4093/2012. Οι συνυπογράφοντες Βουλευτές υπογραμμίζουν πως η εν λόγω ρύθμιση είχε γίνει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, γι’ αυτό και θεωρείται αναγκαία η επαναφορά της εν ισχύ.
Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε σχετικά πως:
«Με δεδομένη τη μεγιστοποίηση της υπογεννητικότητας λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και με δεδομένα τα στοιχεία που προβλέπουν ότι το 2050, ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών, η διατήρηση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες δεν μπορεί παρά να κρίνεται απαραίτητη. Είναι το ελάχιστο θα λέγαμε, κίνητρο, αλλά και βοήθημα που μπορεί η πολιτεία να εξασφαλίσει για την αντιμετώπιση του τόσο κρίσιμου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».