Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΣΒΟΥΡΓΟ

Παρέμβαση, με θέμα την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο και τον ρόλο της Πολιτείας πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, κατά τη διάρκεια του τρίτου μέρους της Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2013, στο Στρασβούργο.

Ο βουλευτής τόνισε τον συνεχώς εξελισσόμενο χαρακτήρα των νέων τεχνολογιών, μια παράμετρο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε προσπάθεια κανονιστικής ρύθμισης, υπογραμμίζοντας, όμως, τον καταλυτικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στον τρόπο χρήσης και διαχείρισης του φαινομένου.
Έκανε εκτενή αναφορά στην έννοια που προσλαμβάνει ό όρος «δικαίωμα» και τη σχέση του με την ασφάλεια, τη δημοκρατία και την επιλογή στο χώρο των νέων τεχνολογιών και ειδικά του διαδικτύου.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «κάθε απόφαση σχετική με το διαδίκτυο πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολύ-εταιρικής, πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής προσέγγισης της ανοιχτής φύσης του διαδικτύου. Έτσι η τεχνολογική εξέλιξη δεν θα περιορίζεται ούτε θα περιορίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά αντιθέτως θα αυξάνει τις δυνατότητες και τα πεδία άσκησής τους».