Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

KOTZIAΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ



Τη στάση που κράτησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Νίκος Κοτζιάς στο έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για τη Ρωσία, σχολιάζει δημοσίευμα του Reuters.
Το Reuters κάνει αναφορά στον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της τροποποίησης του κειμένου συμπερασμάτων και στο γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες ανησυχίες που υπήρχαν για τη στάση της Ελλάδας.
Εκτός από την Ελλάδα που ζήτησε να καθυστερήσει η όποια απόφαση για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας την ίδια άποψη είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας, σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επικαλείται  τους υπουργούς Εξωτερικών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση, σχολιάζει ότι ο κ. Κοτζιάς πολύ γρήγορα διέλυσε κάθε ανησυχία ότι θα τορπίλιζε κάθε προσπάθεια για την επιβολή κυρώσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών που επικαλείται το Reuters, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε στους συναδέλφους του «Δεν είμαι μαριονέτα της Ρωσίας».
Ο κ. Κοτζιάς συνεχίζει το Reuters υπέγραψε μια αυστηρή ανακοίνωση στην οποία η Μόσχα καθίσταται υπεύθυνη για τη βία στην ανατολική Ουκρανία και απαιτείται από τη Ρωσία να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχει στους αυτονομιστές.