Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ; ΟΙ... "ΠΑΡΑΠΑΝΩ" ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Καταστρέφουν την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία αλλά εκβιάζουν για την εξόφληση των Γερμανικών εταιρειών!


ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΜΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΘΡΩΘΕΙ. ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!

«Σχέσεις… στοργής» φαίνεται αναπτύσσονται ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Υγείας και στις γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου που ζητάει να ενημερωθεί, μέσα σε μία ώρα (!), από τα 19 νοσοκομεία που εποπτεύει, εάν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους σε δύο συγκεκριμένες γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες.

Το έγγραφο, που αποκάλυψε η «Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών», έχει ημερομηνία 19 Μαρτίου και εστάλη στις διοικήσεις των νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων είναι το Αττικό, το Τζάνειο, το Μεταξά αλλά και το νοσοκομείο της Χίου, της Λέσβου, της Κω, της Ρόδου κ.λπ.

Ειδικότερα ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι διοικητές, σε συνέχεια ηλεκτρονικού μηνύματος του υπουργείου Υγείας, παρακαλώ εντός μίας ώρας να μας ενημερώσετε εάν έχετε εξοφλήσει τιςυποχρεώσεις σας στις γερμανικές εταιρίες Fresenius και Bayer A.G».

Η αποκάλυψη του εγγράφου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον χώρο του ΕΣΥ: «Η “συνεργασία” της γερμανικής κυβέρνησης με το υπουργείο Υγείας προχωρεί κανονικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των υγειονομικών και συνεχίζει: «Δεν εξηγείται αλλιώς το μεγάλο ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ για την αποπληρωμή δύο συγκεκριμένων γερμανικών φαρμακευτικών εταιριών. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα δεν αναφέρονται μόνο οι εταιρίες, αλλά επισημαίνεται ότι είναι γερμανικές! Μάλιστα, το ίδιο έγγραφο έχει στείλει και σε άλλη ΥΠΕ. Αραγε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η “συνεργασία” που μοιάζει με σχέση κατακτητή απέναντι σε υπόδουλους;» αναρωτιούνται οι υγειονομικοί και σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που έχουν αυτή την απορία.

Ρίτα Μελά – Δημοκρατία