Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ



Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Λίτσας Λύκου και του προέδρου της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής Κώστα Μούνδρου με τους Πρέσβεις της Τουρκίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας, τέθηκαν ζητήματα για την προώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού, επισημαίνοντας την μικρή απόσταση και την εύκολη διασύνδεση με τη γείτονα χώρα, αλλά και τη συνεργασία για την προσέλκυση σκαφών αναψυχής και την κρουαζιέρα.
Συζητήθηκε, ακόμα, μια αντζέντα για την προβολή της Χίου σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας, αποσπώντας και σχετικές δεσμεύσεις σε επίπεδο Πρεσβείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η Σμύρνη θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Έκθεση EXPO, κατά τη διάρκεια της οποίας, η προσέλευση τουριστών υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια.
Προτάθηκε, επίσης, να ακολουθήσει νέα συνάντηση τον προσεχή Ιανουάριο, στη Χίο, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλοι Πρέσβεις, με την ευκαιρία της Συνόδου Πρέσβεων που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την περίοδο στη Σμύρνη.
Τέλος, αμφότεροι συμφώνησαν ότι το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε για την έκδοση βίζας αποδείχθηκε επιτυχές και προς όφελος και των δύο χωρών. 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους Πρέσβεις της Ολλανδίας και του Βελγίου, το κλίμα ήταν εξίσου θετικό και αισιόδοξο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας και σχεδιασμού ενεργειών, με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού στις παραπάνω χώρες.
Συμφωνήθηκε, σε ένα πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας και με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπάρξει μια διασύνδεση με μαζικά μέσα ενημέρωσης του Βελγίου και της Ολλανδίας, αλλά και να πραγματοποιηθούν επαφές με δομές και φορείς, όπως, για παράδειγμα τα Επιμελητήρια.
Ο βουλευτής Χίου, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την προώθηση και την προβολή του νησιού και ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την τουριστική προώθηση της Χίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση της κρουαζιέρας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της προοπτικής κατασκευής νέου λιμένα στη Χίο.