Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη Γ.ΣΠΙΛΑΝΗ στη Χίο


Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ Γ.Σπιλάνης βρέθηκε στη Χίο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει ώστε να ανοίξει ο διάλογος με τους φορείς σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, που αφορά τόσο το αναπτυξιακό της όραμα όσο και τον συγκεκριμένο τρόπο που θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια και τις ενέργειες που θα αναλάβει στους κρίσιμους για τη Περιφέρεια τομείς.
Για το λόγο αυτό ο Γ.Σπλάνης:
- παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Δήμου Χίου που συζήτησε τις επόμενες ενέργειες που θα γίνουν και με τη προοπτική της έκθεσης του Βερολίνου για να προσελκυστούν περισσότεροι τουρίστες. Ο Γ.Σπιλάνης υπογράμμισε ότι για να έχει επιτυχία το εγχείρημα πρέπει να ξεκαθαριστεί η εικόνα,η ταυτότητα που θέλει η Χίος να προβάλει που θα πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα της χαρακτηριστικά όπως πχ. είναι ο μεσαιωνικός χαρακτήρας, η ναυτοσύνη, η μαστίχα. Για θέματα τουριστικού σχεδιασμού είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δ.Καράλη, Αντιδήμαρχο τουρισμού, μαζί με την υποψήφια του συνδυασμού και υπεύθυνη τουρισμού κ. Τ.Λαγού.
- συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χίο κ. Μ.Βουρνού συνοδευόμενος από τους Μ. Πιπίδη και Στ. Ζουμίδη (δημοτικό σύμβουλο) με τον οποίον συζήτησαν την ανάγκη συντονισμού Περιφέρειας και Δήμου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού των δύο φορέων μέσα από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που θα πρέπει να συσταθεί άμεσα. επίσης ο γ.Σπιλάνης επισήμανε ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς την πλευρά της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τα θέματα νησιωτικής πολιτικής, αλλά και για τη προβολή των θέσεων των νησιών σε ευρωπαϊκά όργανα και οργανισμούς ώστε να προωθηθούν λύσεις σε θέματα που τα απασχολούν (πχ. προσπελασιμότητα) αξιοποιώντας το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
- συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της περιφερειακής παράταξης "Οικολογικός Ανεμος" Γ.Αργυρούδη και Β.Μπάλα με τους οποίους συζήτησαν τον συντονισμό των προσπαθειών τους σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της δράσης της Περιφέρειας και τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν ώστε να υπάρξει αλλαγή πορείας
- συναντήθηκε τέλος με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Καρματζη ώστε να συζητήσουν σχετικά με τον νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας που βρίσκεται σε εξέλιξη