Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν ζητάει από την Ευρώπη αυτά που δήλωνε προεκλογικά"
Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη του στον ALPHA και τον Α. Σρόιτερ δήλωσε ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν κερδίζουμε κάτι παραπάνω από την παρούσα διαπραγμάτευση, καθώς καταλήγουμε σε κάτι χειρότερο για την ελληνική οικονομία από αυτό που είχαμε πριν, διότι επιστρέφουμε στον αναγκαστικό δανεισμό. Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα αξιοπιστίας από την Ευρώπη και αν τελικά η κυβέρνηση δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό στον ελληνικό λαό, τίθεται το ερώτημα του αν ο ελληνικός λαός παίρνει μεγάλο ρίσκο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Η δανειακή σύμβαση αναφέρεται σε επέκταση του μνημονίου. Ο κόσμος θα πρέπει να ξερει ότι πρόκειται για μια σκληρή διαπραγμάτευση, όμως ο κ. Βαρουφάκης έπρεπε να ήταν ξεκάθαρος στην περίπτωση που δε δεχόταν το κείμενο Μοσκοβισί. H κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται μείωση της λιτότητας και κούρεμα του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν ζητάει από την Ευρώπη αυτά που δήλωσε προεκλογικά.



Η κυβέρνηση παρά τις προγραμματικές της δηλώσεις ζητάει να δανειστεί και δεν κάνει πολιτική προσέλκυσης επνεδύσεων η οποία θα μειώσει την ύφεση. Αν δεν καταλάβουμε γιατί μπήκαμε στην κρίση, δε θα βγουμε ποτέ από αυτή.



Η ΝΔ ελπίζει να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις, ως αντιπολίτευση στηρίζει οποιαδήποτε θετική συμφωνία για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν τίθεται θέμα νέου αρχηγού. Η ΝΔ θα πρέπει να συζητήσει για τις ιδεολογίες και τις προτεραιότητές της όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή προέχει η χώρα, να πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις χωρίς ζημιά για την ελληνική οικονομία. Όλες οι επιπτώσεις της διαπραγμάτευσης αυτής θα φανούν στους επόμενους 6-12 μήνες.