Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κανονικά η επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθέσιμων – Τι είπαν Κατρούγκαλος, Βαρουφάκης πριν και μετά το Eurogroup


Η ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο θα γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί σε ενάμιση μήνα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση του τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όπως διευκρίνισε, οι προσλήψεις είναι θέμα προγραμματισμού του υπουργείου και θα γίνουν ανάλογα με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης αφού προηγηθεί καταγραφή των αναγκών και μεταφερθεί το υφιστάμενο προσωπικό όπου υπάρχουν ανάγκες μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας.
Να σημειωθεί ότι τον κ. Κατρούγκαλο επιβεβαίωσε λίγο αργότερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ερωτηθεί σχετικά είπε ότι οι περίπου 2.500 προσλήψεις θα γίνουν καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κόστος δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των 15.000 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας για το 2015.
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Δεν είναι στο DNA της ΕΕ η ρήξη” εκτιμώντας ότι το λογικό είναι να επιλεχθεί η λύση και όχι το αδιέξοδο. Εκτίμησε επίσης ότι αντίθετα με όσα γράφονται περί πολιτικής απομόνωσης το μήνυμα για να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους ακόμα και στο εσωτερικό χωρών που έχουν άκαμπτη στάση.

aftodioikisi.gr