Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Με μεγάλη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς», η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία της αγροδιατροφικής σύμπραξης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κώστας Γανιάρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας, ειδικό κλιμάκιο συνεργατών από την έδρα της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Χίου, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πολλοί επαγγελματίες του νησιού.
Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητο την παρούσα περίοδο να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα, να αναλάβουμε εξωστρεφείς πρωτοβουλίες και να αναπτύξουμε το δίκτυο συνεργασιών που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε τη θέση των τοπικών προϊόντων σε μια διευρυμένη αγορά. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με επιχειρηματικούς φορείς, παραγωγούς και καταναλωτές σε όλα τα νησιά μας.»
Διεξήχθη μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση των δυνατοτήτων και της λειτουργίας της αγροδιατροφικής σύμπραξης, η οποία θα είναι μία μη κερδοσκοπική Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παραγωγοί και τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας, φορείς και φυσικά πρόσωπα του τουριστικού κλάδου, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των νησιών της Περιφέρειας.