Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Όσο πλησιάζει η ώρα να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και να αποφασίσει για την διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, τόσο πληθαίνουν οι φωνές στελεχών που ζητούν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Προεδρία ως τον Ιούνιο του 2016 οπότε και είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο του κόμματος. 
Υπέρ της παραμονής του Β. Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό, τάσσονται χωρίς επιφυλάξεις και οι δύο προηγούμενοι πρόεδροι της ΝΔ, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.  
Ο Αύγουστος, δεν προσφέρεται για εκλογικές αναμετρήσεις κάθε είδους, ενώ από τον Σεπτέμβριο αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και κατά πάσα πιθανότητα προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, όπως δηλώνουν δημοσίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο σημαίνει ότι οι διεκδικητές της θέσης του προέδρου της ΝΔ είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να φρενάρουν τις (θεμιτές) φιλοδοξίες τους και να περιμένουν να εξομαλυνθεί η κατάσταση. 
Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιθυμεί να έχει πολιτική νομιμοποίηση για να παραμείνειστην ηγεσία του κόμματος. Αυτό αναμένεται να συμβεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Αν όχι, ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ των καθαρών λύσεων, θα προτείνει να υπάρξει διαδικασία εξπρές και εκλογή προέδρου στις 2 ή στις 9 Αυγούστου, χωρίς ο ίδιος να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής. «Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι' αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό» είπε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. 
Με τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών μέσα στον Αύγουστο, διαφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία των φερόμενων ως υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, αν και ορισμένοι προτείνουν η διαδικασία να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.  
Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι το σώμα το οποίο θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο. Ο Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι διαφωνεί με την εκλογή αρχηγού «από τον κάθε περαστικό». Η άποψή του κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές, μιας και πλειάδα στελεχών της ΝΔ αναγνωρίζει πως αυτή η διαδικασία ξεπερνάει τη λογική ότι την ηγεσία την εκλέγει η βάση του κόμματος και εξομοιώνει τα μέλη με τους φίλους ή ακόμη και τους… μετακινούμενους.  
Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ  ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα ασκήσει όλα τα καθήκοντα που του δίνει η θέση του, διευκρινίζοντας ότι το μεταβατικός έχει να κάνει μόνο με το χρόνο παραμονής του.  
Τόνισε πως η ΝΔ θα ακολουθήσει το μεσαίο δρόμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη- δήλωση που χαροποιεί στελέχη του κόμματος τα οποία ονειρεύονται την επιστροφή στην πολιτική του Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο λέγεται ότι βλέπει θετικά την παραμονή του Β. Μεϊμαράκη στην ηγεσία. 



newpost.gr