Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ




Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας με τίτλο Modern Marine Meteorology (Level I) εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της σύγχρονης Nαυτικής Mετεωρολογίας έχοντας ως κύρια αντικείμενα την εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης των μετεωρολογικών χαρτών επιφανείας που εκδίδονται καθημερινά από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού στους Ωκεανούς. Αυτές οι υπηρεσίες είναι η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA/OPC), η Ιαπωνική (JMA) και η Αγγλική (Metoffice). Επίσης, διδάσκονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ασφαλούς σχεδιασμού πορείας (weatherrouting) με στόχο την αποφυγή των επικίνδυνων βαρομετρικών συστημάτων και των τροπικών κυκλώνων ενώ αναλύεται διεξοδικά και με πλήθος παραδειγμάτων, ο τρόπος λήψης των μετεωρολογικών χαρτών και των ψηφιακών αρχείων πρόγνωσης καιρού (GribFiles) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο σεμινάριο γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα κύματα (wind waves and swell).

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Περιεχόμενα σεμιναρίου

Κατηγορίες Μετεωρολογικών χαρτών, ανάλυση χάρτη επιφανείας, ασφαλής σχεδιασμός ταξιδιού, ανάλυση χαρτών ύψους κύματος - significant wave height, λήψη μετεωρολογικών χαρτών και πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ψηφιακοί χάρτες καιρού και χρήση του προγράμματος Zygrib.

Που & Πότε

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, Ώρα: 0900 – 1530, Θησέως 14-15 στις εγκαταστάσεις του City Unity College στο Σύνταγμα.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105€ το άτομο (+23% ΦΠΑ, 130€ τελική τιμή), αλλά για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται έκπτωση 30% και η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 73€ (+23% ΦΠΑ, 90€ τελική τιμή). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις και η βεβαίωση συμμετοχής. 

Εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ε