Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Tο παρακάτω κείμενο κατέθεσε ο Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», Β. Τεντόμας και ζητά από τον Περιφερειάρχη, Ν. Γιακάλη να τον ενημερώσει για τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων στην Περιφέρεια, τις αμοιβές τους και τα προσόντα τους.


Αναλυτικά το κείμενο που κατέθεσε ο Β. Τεντόμας:

Σύμφωνα με το άρθρο 243 του Ν. 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ), στις περιφέρειες συνιστώνται τέσσερις (4) θέσεις ειδικών συμβούλων ή επιστημονικών ή ειδικών συνεργατών για την κάλυψη των αναγκών του περιφερειάρχη και μία (1) για κάθε αντιπεριφερειάρχη, δηλ. συνολικά 10 θέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο οι ανωτέρω πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής και προσλαμβάνονται με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Επειδή μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ γίνονται γνωστά κάποια ονόματα που αυτοπροσδιορίζονται ως ειδικοί σύμβουλοι της περιφέρειας,

Επειδή σαν περιφ. σύμβουλοι άλλα και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας θα πρέπει να πληροφορηθούν με υπεύθυνο τρόπο κάθε λεπτομέρεια σε σχέση με το παραπάνω θέμα, "διαφάνειας γαρ", κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα,



Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :



Έχουν γίνει τέτοιες προσλήψεις και πόσες;

Ποιοί-ποιές έχουν καταλάβει τις παραπάνω θέσεις;

Τι προσόντα διαθέτουν και ποιά είναι η αμοιβή τους;

Ποιό είναι το αντικείμενο των υπηρεσιών που προσφέρουν;



Ο ερωτών περιφερειακός σύμβουλος

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»



chiospress.gr