Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣΟ Γιώργος Σαρρής είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Στις σημερινές αρχαιρεσίες της ΕΠΟ ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου συγκέντρωσε 37 ψήφους, έναντι 20 του συνυποψήφιου, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος να σημειωθεί ότι γνώρισε την πρώτη εκλογική ήττα από τότε που ασχολείται με τα κοινά του ποδοσφαίρου. Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10:30 αλλά ξεκίνησε στις 12:15, επειδή ο κ. Γκαγκάτσης κατέθεσε ένσταση για «σημαδεμένα ψηφοδέλτια» από την αντίπαλη πλευρά, αίτημα που απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή. Η θητεία του προέδρου είναι τετραετής.
Όσον αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, υπήρξε καθολική επικράτηση της παράταξης Σαρρή από την οποία εξελέγησαν και τα 15 μέλη, που είναι τα εξής: Νίκος Ανασόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Αργύρης Βούλγαρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Γιώργος Βούρβαχης (ΕΠΣ Χανίων), Δαμιανός Γαβριηλίδης (ΕΠΣ Θράκης), Γιώργος Γκιρτζίκης (ΕΠΣ Ξάνθης), Κώστας Γκίτσιος (ΕΠΣ Καστοριάς), Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Γιώργος Καραμελίδης (ΕΠΣ Ημαθίας), Μαζαράκης Ευάγγελος (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης), Γιάννης Οικονομίδης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Ευβοίας), Νίκος Προύντζος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Άρης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Μιχάλης Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) και Βαγγέλης Τοπολιάτης (ΕΠΣ Βοιωτίας).
«Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Το άθλημα υποφέρει, όπως και η κοινωνία μας. Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα λειτουργήσουμε χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα δουλέψουμε σκληρά, με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συλλογική διοίκηση στην ομοσπονδία, άριστη συνεργασία και σταθερά καλές σχέσεις με την Πολιτεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις, ανεξάρτητα με την ψήφο τους και να εγγυηθώ ότι η νέα διοίκηση θα τις αντιμετωπίσει όλες με τον ίδιο τρόπο», ήταν η δήλωση του Γιώργου Σαρρή μετά την εκλογή του.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε για «μη φυσιολογικές συνθήκες» αλλά αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και συνεχάρη τον αντίπαλό του: «Συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ενώσεις που με στήριξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι το τέλος. Πιστέψτε με, οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές, όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ σ΄ αυτό. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στον αγώνα της ομοσπονδίας, που έχει δύσκολο ρόλο να επιτελέσει».
Ποιος είναι
Ο Γιώργος Σαρρής γεννήθηκε στο 1958 στη Χίο και εξασκεί το επάγγελμα του γιατρού (παθολόγος). Η ενεργός συμμετοχή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ξεκίνησε το 2001, όταν εξελέγη μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου. Το 2003 ανελίχθηκε στην προεδρία της ίδιας Ένωσης, ενώ τον Οκτώβριο του 2008 εισήλθε και στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με το ψηφοδέλτιο του σημερινού αντιπάλου του. Πέρυσι ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.
naftemporiki.gr