Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


     Την Τετάρτη, 17-10-2012, συγκλήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδων Δημητρίου, υπεύθυνο για τους εορτασμούς του Πολεμικού Ναυτικού, με θέμα το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, τη Ναυτική Διοίκηση Χίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Δήμο Χίου, καθώς και από Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου Χίου.

     Κατά τη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ότι πρόκειται να συμμετάσχει στους εορτασμούς με μία σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί μας πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία θα επιβαίνουν Ναυτικοί Δόκιμοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις. Ένα από αυτά, το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Στο πλοίο θα υπάρχει και έκθεση εκθεμάτων και όπλων του Πολεμικού Ναυτικού.

     Από τη Στρατιωτική Διοίκηση Χίου έχει σχεδιασθεί Έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Το ανδραγάθημα του Υποπλοιάρχου Βότση» (2-14 Νοεμβρίου), καθώς και ομιλία με θέμα «100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου – Η συμβολή των Κρητών Αγωνιστών».