Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΧΑΣΙΣ




Kανονικό θερμοκήπιο με σύστημα εξαερισμού, ειδικές λάμπες και ηλεκτρονικά όργανα για τον έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας είχαν εγκαταστήσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μέσα στο σπίτι τους στο Καρλόβασι της Σάμου δυο φοιτητές, για να καλλιεργούν μια χασισοφυτεία… εσωτερικού χώρου!
Οι αστυνομικοί που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα, ανακάλυψαν τη φυτεία που αποτελούνταν από 15 δενδρύλλια ύψους 0,50 εκατοστών, ποσότητες λιπάσματος και διάφορα εργαλεία για την καλλιέργεια. Οι φοιτητές ηλικίας 24 και 25 χρόνων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Έναν ανάλογο ειδικά διαμορφωμένο χώρο με λάμπες φθορίου, μετασχηματιστές καθώς και ένα σύστημα εξαερισμού είχε κατασκευάσει στο σπίτι του στο Καρλόβασι και ένας 38χρονος, για να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,40 μ.. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού προμηθεύτηκε τα συνολικά τρία κιλά και 154 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρήκαν στο σπίτι του μέσα σε 14 πλαστικές και τέσσερις γυάλινες συσκευασίες, μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας. Πάντως, ο 38χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκαν 1.430 ευρώ.
Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 977,2 γραμμαρίων βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου στο σπίτι ενός 47χρονου στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, μαζί με μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 77 νάιλον σακουλάκια συσκευασίας που πιστοποιούν ότι έκανε διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, ερευνούν για ποιο λόγο είχε στην κατοχή του ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, τρία σπρέι πιπεριού και μια αντιασφυξιογόνα μάσκα. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
protothema.gr