Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ


     Την Πέμπτη, 18-10-2012, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με την παρουσία του Δημάρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του αντιδημάρχου και προέδρου της Τουριστικής Προβολής Δ. Χίου Κων/νου Μούνδρου, του Διευθυντή της εταιρείας Attica Group (που εκπροσωπεί το πλοίο Patmos) κ. Διονύση Θεοδωράτου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Μιχάλη Σακέλλη, καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κ. Πέτρου Φεγγουδάκη.
    Θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός των λεπτομερειών σχετικά με το πρόγραμμα Hotel & Ferry, με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα σημαντικών εκπτώσεων όσων επισκέπτονται τη Χίο κατά τη χειμερινή περίοδο, έτσι ώστε να τονωθεί η τουριστική αγορά του νησιού μας και μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
     Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και εξετάστηκε η περίπτωση το εκπτωτικό πρόγραμμα Hotel & Ferry να επεκταθεί και σε πακέτα μαθητικών εκδρομών με έκπτωση 40% σε πρώτη φάση και το Δήμαρχο να προτρέπει για 50%. Από την πλευρά του ο κ. Φεγγουδάκης δεσμεύτηκε να μεταφέρει άμεσα το θέμα στο συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι ξενοδόχοι.
     Ο Δήμαρχος έθεσε την ανάγκη διερεύνησης και σύστασης μιας νέας άγονης γραμμής, η οποία θα έχει σημείο αναχώρησης το λιμάνι του Λαυρίου ή της Ραφήνας και προορισμό τα Ψαρά, τα Μεστά και το Καρλόβασι Σάμου. Στόχος της συγκεκριμένης άγονης γραμμής είναι η σημαντική συντόμευση του ταξιδιού, καθώς και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας των ακριτικών νησιών.
     Τέλος, η εταιρεία Attica Group δεσμεύτηκε για την προώθηση του εν λόγω προγράμματος και της Χίου ως ελκυστικού προορισμού, μέσα από τα δίκτυα τουριστικών πρακτόρων που διαθέτει, καθώς και από τις ηλεκτρονικές σελίδες της εταιρείας.