Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Με αφορμή το ναυάγιο στη Λευκάδα με 12 πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά -τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μεταξύ τριών και έξι ετών σας στέλνουμε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Πρόσφατα είναι τα περιστατικά με ναυάγια, πνιγμένους και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν το Αιγαίο. Πολύ πρόσφατα είναι και αντίστοιχα περιστατικά στην Λαμπεντούζα και Σαρδηνία. 

Παρακάτω ένα απόσπασμα από το ΔΤ.

"Το νέο ναυάγιο στην Λευκάδα αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για τους κύριους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης να περιφέρουν στα ΜΜΕ τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Η «Ευρώπη φρούριο» είναι απόρροια των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οικοδομούν μία σκληρή πολιτική αποτροπής εισόδου, με κύριο σκοπό την προστασία των βόρειων χωρών- μελών, που αποτελούν συνήθη προορισμό των προσφύγων και μεταναστών. Στα πλαίσια αυτής της εγκληματικής πολιτικής έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πάνω από 25.000 άνθρωποι προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη από θαλάσσια οδό, εκ των οποίων οι 1.700 χάθηκαν μόλις κατά το προηγούμενο έτος."

Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων και
Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων