Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Aegean Regatta : ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΓΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ - ΒΟΛΙΣΣΣΟ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ


Περισσότερα από 70 σκάφη έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή στην Αegean Regatta και ήδη μεταξύ αυτών είναι οι περσινοί νικητές στις κατηγορίες ORC, ORC Club & IRC, δηλαδή το σκάφος Meliti V του Γιώργου Ανδρεάδη, το σκάφος Jinetera του Γιάννη Κοψιδά και το σκάφος Νόστος του Αντώνη Πασσά.


Η Aegean Regatta 2012 ανοίγει πανιά στις 19 Αυγούστου από το Λιμάνι της Μυτιλήνης και τα σκάφη θα βγάλουν πλώρη για τις Οινούσσες, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί ο φετινός αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου, παίρνοντας έτσι και «άρωμα» Κυκλάδων.
Στις φετινές καινοτομίες της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» περιλαμβάνεται η συνεργασία με τοSail.tv, ένα από τα πιο μεγάλα online sailing media παγκοσμίως, αλλά και η συμφωνία με την Icarus Sailing Media για την κάλυψη της φετινής διοργάνωσης. Με την συνεργασία αυτή αναβαθμίζεται το οπτικοακουστικό υλικό της Aegean Regatta ενώ παράλληλα θα γίνεται προώθηση του σε όλα τα sailing media του εξωτερικού.
Την Αegean Regatta διοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου και με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων , όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Πληροφορίες για την Aegean Regatta μπορείτε να βρείτε στο www.aegeanregatta.gr αλλά και στοFacebook με ονομασία Aegean Regatta.