Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ




Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενημερωθήκαμε με ιδιαίτερη ανησυχία για επεισόδιο ρατσιστικής βίας, που εκδηλώθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης κατά αλλοδαπού συμπολίτη μας.

Από ότι φαίνεται η ρατσιστική βία, περνώντας από τις γειτονιές, τα σχολεία και τα τηλεοπτικά παράθυρα εκδηλώνεται πλέον και στην πόλη μας μέσα από τη δράση οργανωμένης τρομοκρατικής ομάδας με μαύρα μπλουζάκια, όπως εκείνη που έδρασε προχθές στο πάρκο της Αγ Ειρήνης, τραυματίζοντας ένα πακιστανό μετανάστη. Στο πάρκο της Αγ Ειρήνης, ένα χώρο που καθημερινά εκατοντάδες μωρά παίζουν με τους γονείς τους, και που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ξαναγίνουν τα παιδιά μας μάρτυρες βίαιων καταστάσεων σαν τις προχθεσινές.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ημέρα που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπες και ταπεινωτικές συνθήκες κράτησης μίας οικογένειας Αφγανών προσφύγων, με ανήλικα παιδιά, στο κέντρο της Παγανής της Λέσβου, θέμα για το οποίο οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν πολλές παρεμβάσεις ενώ είχαν καταθέσει και σχετική ερώτηση στην ΕΕ μέσω του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες της Λέσβου να μην επιτρέψουν να επεκταθεί περισσότερο το καρκίνωμα της ρατσιστικής βίας στο σώμα της κοινωνίας μας. Η δημοκρατική παράδοση του νησιού μας πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας και να μας οπλίσει με δύναμη ώστε γίνουμε ο καθένας μας το ανάχωμα απέναντι στην απενοχοποίηση της βίας και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Τα αδιέξοδα που δημιούργησαν όσοι μας έφεραν ως εδώ δεν αντιμετωπίζονται με την στοχοποίηση καμίας κοινωνικής ομάδας, ούτε το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας αποκαθίσταται με τα μαχαιρώματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιδράσει δυναμικά, απλώνοντας ασπίδα προστασίας στην κοινωνία, θέτοντας τέρμα στην ατιμωρησία και την ασυλία της βίας και προχωρώντας στην ποινική δίωξη όλων εκείνων που εμπλέκονται σε πράξεις βίας με οποιοδήποτε πρόσχημα ή αφορμή.